Τριάντα τρεις ευρωβουλευτές προτείνουν τους Τσίπρα και Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης 2019

Πολιτική

Τριάντα τρεις ευρωβουλευτές από 16 χώρες και από έξι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι) απευθύνουν επιστολή προς τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και προτείνουν τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, για το Νόμπελ Ειρήνης2019.

«Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πρωτοποριακή συμφωνία επιτυγχάνεται στην περιοχή των Βαλκανίων (…) Η υποψηφιότητά τους για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, μεταφέρει προς όλους το μήνυμα ότι το θάρρος και η προοδευτική σκέψη πέρα από τα εθνικά σύνορα, θα πρέπει να ανταμειφθούν» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή και συμπληρώνει: «Θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την επιβράβευση των επιτευγμάτων των δύο Πρωθυπουργών με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2019».

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύει την επιστολή των 33 ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρωτοβουλία που πήραν από κοινού ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Κνουτ Φλεκενστάιν.

πηγή:πρώτο θέμα